Därför valde jag Stockholm som studieort

När jag började studera i Stockholm var det med blandad skräckförtjusning som jag skulle flytta till huvudstaden för att börja på universitet. Ett av mina stora mål i livet var att skaffa sig en ordentlig ingenjörsutbildning så att jag kunde få ett riktigt bra och välbetalt jobb som jag var intresserad av. Teknik och datorer har alltid varit mitt stora intresse och något jag mer än gärna skulle vilja jobba med proffesionellt. Jag ville ha en riktigt rolig tid samtidigt som jag studerade varför omgivningen och studieorten var en väldigt väsentlig faktor för valet av vilket Universitet jag skull studera på. Då jag tänkte utbilda mig till civilingenjör handlar det om 4,5 år jag behöver tillbringa på orten, därför var det så viktigt att det blev ett universitet som passade mig. De universitet som finns i Stockholm att söka är Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholms Universitet och Handelshögskolan. KTH erbjuder väldigt välrenommerade ingenjörsutbildningar och med en examen från KTH står man sig väldigt bra i konkurrensen när det gäller att söka jobb efter avslutad utbildning. För mig som kommer från en mindre stad såg jag väldigt mycket fram emot att flytta till Stockholm och börja mitt nya studieliv. Utbudet av nöjen är helt ojämförbart med vad jag är van med sedan tidigare, Stockholm har otroligt mycket att erbjuda vad gäller det mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *