Vad Sundbyberg har att erbjuda

Om du inte är boende i Sundbyberg eller har andra kontakter eller typer av skäl kanske du inte vet att det finns faktiskt en hel del intressant att upptäcka i Sveriges till ytan minsta kommun. Varför resa till Venedig när du kan se Sundbyberg? Många har troligtvis passerat Sundbybergs station men utan att stiga av där.

Sundbybergs station

Sundbybergs station
http://www.upplandia.se/bilder/Sundbyberg/Sundbyberg%20-%20Vykort/slides/Sundbyberg%20-%20J%C3%A4rnv%C3%A4gsstation%201929.jpg

Marabouparken som stoltserar med skulpturer och en konsthall och har öppet under sommaren. Parken hette tidigare Sundbybergs Gårds Park men efter att chokladföretaget Marabou köpte marken blev den efter en tids förfall förvandlad till en park och rekreationsområde för företagets anställda och allmänheten. Idag ägs parken av Sundbybergs kommun och blev faktiskt utnämnd till Sveriges vackraste park 2008 och fick även en ärofylld andraplats året därpå i en tävling som anordnades av Briggs and Stratton.

Staden stoltserar med flertalet hotell och att hitta boende i staden gör man enkelt på tex sidan www.hotellsundbyberg.com, vill du bo fint lite utanför kan Ulfsunda slott kanske vara något?

Om du vill fördjupa dig i Sundbybergs historia finns ett utmärkt ställe att besöka, nämligen Sundbybergs Museum. Här kan du fördjupa dig i historian, bläddra i det stora bildarkivet med gamla bilder, läsa om kända personer från Sundbyberg, läsa mer olika händelser, gamla kyrkor och byggnader som satt sin prägel. Ett axplock från bildarkivet på museet (som innehåller över 50 000 bilder) finner du på sidan sundbybergsbilder.se, det är en stor samling bilder som du själv kan bidra till om du har några bilder eller information om befintliga bilder i arkivet att dela med dig av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *